top of page
Actueel.jpg
Werk.jpg
Schetsboek.jpg
Audio.jpg
Jasper.jpg
Inspiratie_1.jpg

Werk waarvan je niet wist dat het bestond, of in het dagelijks leven niet bij stil staat. Met andere woorden; op deze pagina verwijzingen naar andere websites met prachtig beeldmateriaal, om zelf inspiratie uit te halen.

PAGINA

-

1

-

-

-

Walt Peregoy (1925-2015) werkte als tekenaar bij o.a. Walt Disney en Hanna-Barbera. Zijn achtergronden en schetsen voor 101 Dalmatians (1961) zijn simpel, haast abstract maar scheppen direct het juiste beeld en de juiste sfeer. Bekijk ze hier:

https://www.cartoonbrew.com/rip/walt-peregoy-101-dalmatians-color-stylist-rip-108028.html

Dat De Efteling mijn favoriete attractiepark is, moge duidelijk zijn. Maar het is voor mij meer dan enkel een attractiepark; zie het als een verzameling van TOP-attracties en landschapsarchitectuur. Een wandelpark en attractiepark in één. De basis voor de vormgeving van De Efteling is gelegd door illustrator Anton Pieck, maar het werk van Ton van de Ven (1944-2015) heeft de Efteling gemaakt tot het internationale succes dat het vandaag de dag nog steeds is. Van 1974 tot 2003 was Ton van de Ven - als directe opvolger van Anton Pieck - de hoofdontwerper voor praktisch alles in het park. Uit zijn creatieve geest ontstond onder andere Het Spookslot, Fata Morgana, Droomvlucht, het Volk van Laaf, Villa Volta, de Pagode, Vogelrok, De Piraña, het entreegebouw "Het Huis van de Vijf Zintuigen", De Halve Maen, de Trollenkoning en nog véél meer. Achtergronden, ontwerpen, foto's en praktisch álle andere informatie over zijn werk voor de Efteling, én dat van zijn collega's, is te vinden op DE online Efteling-bijbel Eftepedia

https://www.eftepedia.nl/lemma/Ton_van_de_Ven

Bekijk voor meer Efteling-inspiratie de prachtige - echter in sluimerstand bestaande website van Het Wonderlijke WC Web.
https://www.wonderlijkewcweb.org/

Lou Romano (1972) is een ontwerper die veel voor filmbedrijf Pixar heeft gewerkt. Onder andere The Incredibles, Up en Finding Nemo, maar ook De Powerpuff Girls spelen zich af in een wereld die Lou Romano kleur heeft gegeven. Hij hield tot 2019 een uitgebreide beeld-blog bij met schetsen, tekeningen, kortom alles wat hij maakt.
http://louromano.blogspot.com/

De Nederlandse productie van het jeugdprogramma Sesamstraat - geproduceerd van 1976 tot 2016 - heeft veel verschillende vormgevers gekend. Maar het decor dat is gebruikt van 1994 tot 2004 is toch wel het meest kleurrijke en inspirerende. Foto's hiervan waren tot voorkort terug te vinden op de website https://wiki.beeldengeluid.nl/

maar zijn momenteel helaas niet meer te bekijken.

Wél vinden we via bovengenoemde site prachtige foto's van het decor van de TV-serie Ja Zuster, Nee Zuster (1966-1968) ontworpen door Wim Bijmoer.
https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Gallery:_Ja_zuster,_nee_zuster

Hans Kruit is grafisch vormgever. Hij werkte in de jaren '80 aan ideeën voor nieuw uit te geven Nederlandse bankbiljetten: Met Ootje Oxenaar werkte hij aan de biljetten van ƒ50,- gulden (bekend als De Zonnebloem) en ƒ250,- gulden (bekend als De Vuurtoren). Terwijl Oxenaar deze biljetten verder zelf uitwerkte, maakte Hans Kruit zelfstandig nog een paar ontwerpen voor een totaal nieuwe serie, gebasseerd op Nederlandse waarden; Water, politiek, cultuur en natuur. Ze zijn nooit als bankbiljetten uitgegeven, maar ik vind ze enorm inspirerend. Hierboven 5 voorbeelden

Meer inspiratie vind je hier!

-

1

-

-

-

  • Wix Facebook page

website anno. 11/04/24

bottom of page