top of page
Groot_Werk.jpg
Actueel.jpg
Werk_1.jpg
Schetsboek.jpg
Audio.jpg
Jasper.jpg
Inspiratie.jpg

Persbureau Ameland, 2021

AMELAND HUUSKES

In 2021 maakte ik in samenwerking met Jeanet de Jong van Persbureau Ameland 9 bouwplaatjes van iconische Amelander "huuskes". Inclusief de vuurtoren. Om het voor iedereen toegankelijk te houden kozen we voor "vouwplaatjes" die als één geheel kunnen worden uitgesneden en in elkaar kunnen worden gevouwen. Alleen de vuurtoren heeft wat extra losse onderdelen.

 

Na een paar analoge test-platen (met pen en potlood getekend) ging ik over naar digitaal: Alle gebouwen zijn qua verhoudingen en huidige bestemming zéér nauwkeurig digitaal getekend en vervolgens met behulp van foto-software verder gedecoreerd. De eerste serie kwam uit in juni 2021. Er volgt een tweede serie in het voorjaar van 2022.

 

De kaartjes uit serie 1 zijn op Ameland zelf te koop bij Enjoy Books in Hollum, de Vuurtoren (verkoopt alleen zichzelf) en Persbureau Ameland via info@persbureau-ameland.nl De hele set van 9 kaarten kost €27,- maar ze kunnen ook appart á €3,- worden afgenomen. Op het Youtube kanaal van Persbureau Ameland staan instructiefilmpjes voor enkele bouwplaatjes. Hieronder een kijkje in het ontwerpproces:
 

  • Wix Facebook page

website anno. 04/04/22

bottom of page